كحك العيد الناعم جداااااا
الاكثر من رائع عمتو لولا
المقادير
كيلو دقيق
600 جرام سمنه بلدي بتغلي
ملعقة كبيرة خميره
ملعقة كبيرة سكر
ميه دافيه للعجن
الطريقه
جهزي الخميره دوبيها في ميه دافيه ومعاها السكر
انخلي الدقيق وضيفي الملح
اعملي حفره في الوسط وانزلي بالسمنه بتغلي قلبيها بملعقه خشب
اما تبرد تمام ضيفي الخميره وقليلي من الميه
وما تعجنيش كتير بعد اضافة الميه لانه هينشف يادوب تعملي العجينه سهلة التشكيل واعجنى بهدوء
سيبي العجينه ترتاح وشكلي الكحك
عمتو لولا هي loula shouman
النوع ده صعب جدا في التشكيل ابرمي العجينه وانقشيها من غير ما تبططيها
وهى هتفرد في الفرن وواضح من الصوره النقشه فكت وعملت خروم فقط لانه دايب جدا
رصي الكحك على صوانى الفرن واتركيه يرتفع ويخف وزنه وبراحته خاااااالص
دخليه فرن هادي الحراره واصبري عليه علشان ما يسيحش
واما يصفر من تحت خرجيه واتركيه يبرد خااااالص وارفعيه من الصاج
لانه بيتكسر لوحده
كمية المكسر بتكون اكتر من السليم
وما تحطيش اكتر من 2 فوق بعض
طعم وريحه وجمال لا يوصف
وبالف صحه وعافيه